Wanneer u geneesmiddelen chronisch gebruikt, spreken we van herhaalmedicatie. Hiervoor kunt u een herhalingsrecept aanvragen via uw huisarts. Heeft u een huisarts in Gezondheidscentrum de Akkers? Dan kunt u gebruikmaken van de herhaalreceptenlijn via 0181 670067 optie 2. De herhaalreceptenlijn is 24/7 beschikbaar. Ook is het mogelijk om een herhaalrecept online aan te vragen.

Als u een herhaalrecept in uw bezit heeft kunt u, wanneer u niet wilt wachten, dit in de receptenbus in de apotheek deponeren. Controleer vooraf of uw naam, adres en geboortedatum op het recept vermeld staan! De medicatie van een herhaalrecept zal na twee werkdagen, vanaf 12:00 uur voor u klaar liggen in de apotheek.

De apotheek biedt u de herhaalservice aan voor de meeste chronische medicatie. U krijgt tijdig een email van de apotheek dat uw herhaalmedicatie klaar staat. U kunt de medicatie zonder een nummer te trekken aan de snelbalie ophalen. Mocht u interesse hebben in deze extra service, kunt u vragen aan de apothekersassistente of u hiervoor in aanmerking kunt komen.

Betaling medicatie

Een groot aantal medicijnen komt niet voor vergoeding via de basisverzekering in aanmerking. In een aantal gevallen kunt u zich hiervoor aanvullend verzekeren. Wilt u weten of een voorgeschreven medicijn vergoed wordt? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. De middelen die niet voor vergoeding in aanmerking komen, moet u direct bij afhalen betalen. Het sturen van een rekening is hiervoor niet mogelijk.